Ardennenvakantiehuis.com

Eisenschmitt

In Eisenschmitt is een kleine dorpswinkel aanwezig voor de dagelijkse boodschappen (alleen ’s morgens geopend). Ook zijn er meerdere eetmogelijkheden. Bij de nabijgelegen Abdij Himmerod bevinden zich 2 restaurants met terras. In het chalet park (Köhlerhütte) kunt u eveneens eten, net als in Gasthof Timpen in het vlakbij gelegen dorpje Schwarzenborn. Tot slot kunt u terecht bij het vlakbij gelegen (5 minuten lopen) hotel/restaurant Molitors Hütte met haar prachtige buitenterras aan het water. Dit hotel beschikt over een prachtig zwembad met sauna en wellness, waar u tegen betaling gebruik van kunt maken.

In de zomer kunt u zwemmen in de vulkaanmeren die dit gebied rijk is, bijv. Schalkenmehren

Bezienswaardigheden

Het is bijna een onmogelijke opgave om alle bezienswaardigheden op te noemen. U struikelt bijna over de historie en cultuur die deze omgeving rijk is. Maar om u een indruk te geven en voor een duwtje in de juiste richting volgen hier alvast wat tips.

Zwemmen
In Eisenschmitt bevindt zich een prachtig hotel/restaurant waar u tegen betaling gebruik kunt maken van het luxe zwembad en de sauna

Wandelen
Eisenschmitt is een ideaal vertrekpunt voor diverse wandeltochten. De abdij Himmerod is uw bezoek waard.

Kasteel Manderscheid
Eisenschmitt valt onder de nabijgelegen gemeente Manderscheid. Hier vindt u bekende burcht Niederburg.

Abdij Himmerod

Moezel
Cochem (zie foto hieronder) en Bernkastel-Kues (www.bernkastel.de), Zell en Traben-Trarbach zijn prachtige plaatsen gelegen in het nabij gelegen Moezel gebied.

De Vulkaaneifel
http://vulkanpark.com

Trier
De oudste stad van Duitsland   https://www.trier-info.de

 

Dierentuin
De dierentuin in Lünebach (Eifelzoo)

Subtropisch zwembad
Cascade in Bitburg

Meerfelder Maar 

Stoomtrein
Vergeet even het heden en keer terug naar het verleden met de stoomtrein in het Vulkanpark Brohtal, waarmee u tochtjes kunt maken
https://vulkan-express.de

Wintervakantie
Wanneer u het huis in de winter bezoekt en de weergoden hebben voor sneeuw gezorgd, dan kunt u uw lange latten onderbinden en van de diverse langlauf- en skifaciliteiten genieten.

Wittlich
Leuk stadje met goede restaurants

Fietsen in Eifel (www.eifelbike.de)