Ardennenvakantiehuis.com

Cochem

Ons vrijstaande huisje in Duitsland heeft werkelijk een grandioos uitzicht op de Moezel en het stadje Cochem met zijn beroemde Rijksburcht en glooiende wijnlandschappen. Cochem is volgens de kenners een van de mooiste plaatsen in het Eifel- en Moezelgebied, met talrijke attracties. Zo vindt u in Cochem talrijke restaurants, wijnproeflokalen, cafés en een bioscoop. Op 100 meter van het vakantiehuis kunt u boottochten maken op de Moezel naar andere bekende oorden of zelf een motorboot huren voor een tochtje op de Moezel. De beroemde Reichsburcht van Cochem is ook zeker een bezoek waard. Langs de oevers van de Moezel zijn talrijke terrasjes te vinden, waar de wijnboeren hun wijn presenteren. Op loopafstand van het huis vindt u het startpunt voor diverse wandelroutes in de wijngebieden of de bosrijke omgeving die Cochem rijk is. Het natuurgebied rond Cochem kenmerkt zich door een prachtig cultuurlandschap, met diepe dalen, glooiende wijnlandschappen en mooie wouden.

Vanuit uw vakantiewoning kunt ook uitstapjes maken naar de attracties in de nabije omgeving zoals de historische stadjes Bernkastel, Zell, Traben Trarbach, Trier of het prachtige Koblenz. Ook het bosrijke Eifelgebied ligt op korte afstand (half uurtje rijden) van Cochem.

Kortom, dit is een ideale vakantieplaats temidden van talrijke attracties in een heerlijke Bourgondische omgeving.

Omgeving en bezienswaardigheden

Het is een bijna onmogelijke opgave de talrijke bezienswaardigheden in en rond Cochem op te sommen, maar hier volgen enkele suggesties:

Waardevolle info over de Moezel-Regio
De Moezel ontdekken

Het actuele Moezelweer
Weeronline – Cochem

De beroemde Rijkburcht van Cochem
Reichsburg-cochem.de

Stoeltjeslift in Cochem
cochemer-sesselbahn.de

Informatieve sites over de Moezel en Cochem: www.demoezel.de en www.calmont-mosel.de

Wijnboeren in de Cochem: www.cochem.de/winzer.htm

Beroemd kasteel nabij Cochem
www.burg-eltz.de

Golven nabij Cochem
www.golfcochem.de

Wijnproeven:
wijnproeven kunt u op talrijke plaatsen in en om Cochem. Tip: (100 m links van het huis, net voorbij de brug) wijnhuis Hieronimi: www.hieronimi-wein.de : wijnhuis met een gezellig terras aan de Moezel en een zeer gastvrij onthaal.

Restaurants
Cochem kent talrijke restaurants in diverse prijsklassen; tip (100 m meter rechts van het huis) restaurant en wijnhuis (dus ook wijnproeven) Hieronimi: www.weinstuben-hieronimi.de

Restaurant in Alt Cochem: www.altcochem.de

Varen
Zelf een bootje huren: vlakbij het huis (onder de brug aan de overkant van de Moezel ) kunt u zelf een motorbootje huren voor tochtjes op de Moezel

Algemene informatie over de Moezel:
www.moezel.startkabel.nl en www.mosel-reisefuehrer.de/cochem.htm en  www.moezel.startbewijs.de

Boottochten op de Moezel:
www.schiff-mieten.be/mosel

Fietsen
www.mosel-radweg.de

Wijnboeren in Cochem:
www.cochem.de