Ardennenvakantiehuis.com

Barvaux

Barvaux ligt ongeveer 50 kilometer ten zuiden van Luik in de “Provence de Luxembourg”. De omgeving biedt schitterende wandel- en fiets mogelijkheden. Op ongeveer honderd meter afstand van uw verblijfsoord is er een mogelijkheid tot het huren van mountainbikes en kano’s (Durbuy Adventure). Aan de overkant van de van de weg ligt een riant http://www.golf.be/durbuy, waarin niet alleen de cracks, maar ook de beginner aan deze ontspannende sport zijn plezier kan beleven. Verder vindt u in de directe omgeving cafés, restaurants, supermarkten, slagers en voor iedere ochtend verse croissants en verse broodjes bij de warme bakker!

Bezienswaardigheden

Durbuy

Een mooi middeleeuws stadje met talrijke restaurants, winkeltjes en cafés. Vlakbij Durbuy, bij Bohon, is een subtropisch zwembad en bij Warre kan de paardrijdliefhebber (ook de beginner) zijn hart ophalen met begeleide trektochten in de vrije natuur.

Sy, Fanzel

Dit is een ideaal vertrekpunt voor diverse wandeltochten

Hotton en Remouchamps

bieden u de sprookjesachtige schoonheid van de grotten. De bijnaam is niet voor niets een kristallen paleis. Natuurlijk kunt u ook de bekende Grotten van Han gaan bezichtigen

Barvaux

Zoals al eerder genoemd op deze site kunt u vlakbij het chalet golfen, zwemmen in een overdekt zwembad, tennissen en natuurlijk een echte aanrader meedoen aan geweldige kanotochten. De fietsers kunnen mountainbikes huren.

Erezee

Vergeet even het heden en keer terug naar het verleden met de stoomtram van Erezee. Een onvergetelijke tocht van ongeveer 10 kilometer.

Bomal

kent een zondagsmarkt, waar allerhande snuisterijen te koop worden aangeboden. Ook kunt u een bezoek brengen aan het kasteel de Logne (richting Sy)

 

Weeris

Vanuit deze plaats starten mooie wandelroutes en kunt u de mysterieuze menhirs en dolmens bezoeken.

Vieuxville

Is bekend om zijn kasteelruïnes. Tevens is er een pleisterplaats aanwezig met een speeltuin, kanovertrekpunten en u kunt er een tennisbaan afhuren. Richting kasteel ligt aan uw linkerhand hotel Chantier waar u voor € 2,50 pp gebruik kunt maken van het buitenzwembad.

Luik, Dinant en Namur

zijn uitgesproken steden om een dagtochtje naar te maken. De schoonheid van Luik, maar vooral ook Namur met zijn citadel en zijn historische binnenstad laten Wallonië van haar beste kant zien.

Sneeuw

Wanneer u het chalet in de winter bij sneeuw bezoekt kunt u uw lange latten onderbinden en van de diverse langlauf- en skifaciliteiten genieten.

Golf

Op 200 meter afstand vindt u een riant (18 holes) golfterrein van 120 hectare groot. Dit is een ideale stek voor beginners en gevorderden.

Dierentuin

Er is een dierentuin in Aywaille, niet ver van uw huis vandaan. Een nadeel; uw huisdier mag niet mee… U kunt de dag combineren met een bezoek aan de grotten van Remouchamps, een bezoek kost u dan maar de helft van de normale toegangsprijs.