Ardennenvakantiehuis.com

Prachtig vakantiehuis in Cochem aan de Moezel

Het Moezel vakantiehuis in Cochem

cochem moezel vakantiehuis
Unieke ligging vakantiehuis in Cochem
Cochem bij nacht

In het bekende wijnstadje Cochem ligt dit prachtige en bovenal romantische 2-persoons vakantiehuis. Cochem ligt op circa 260 km van Arnhem verwijderd.
Het betreft een vrijstaand huisje in Duitsland, met een werkelijk grandioos uitzicht op de Moezel en het stadje Cochem met zijn beroemde Rijksburcht en glooiende wijnlandschappen

Het huis beschikt over een woonruimte van 45 m2, met een voorkamer bestaande uit een woon- en slaapvertrek, een achterkamer met keuken en eethoek. Daarnaast is er een aparte doucheruimte en een WC-vertrek met wastafel. Een moderne inbouwkeuken. In de woonkamer is een TV met DVD (met kabelaansluiting) en radio/CD aanwezig. In de keuken vindt u uiteraard een koffiezetapparaat, waterkoker, magnetron en oven en is verder alle gewenste keukengerei aanwezig.

Voor dekens, kussens, beddengoed, handdoeken etc. hoeft u niet te zorgen, want die zijn al aanwezig. Tevens vindt u in de hal 2 tuinstoeltjes met tafel, zodat u bij mooi weer van de zon kunt genieten vanaf de naastgelegen buitenplaats of aan de oevers van de Moezel of de tegenover gelegen jachthaven, welke slechts 25 meter van het huis is verwijderd.

Vlak bij het huis bevinden zich talrijke restaurants en terrasjes, waarbij de rust overigens absoluut gewaarborgd (het huis bevindt zich in het rustige deel van Cochem). Rechts van het huis vindt u een koffiehuis waar u ‘s-morgens verse broodjes en een krant kunt kopen.

Het huis beschikt tot slot over een eigen privé parkeerplaats direct naast het huis.

 

Geschiedenis van het huis

Het betreft een huis dat in 1903 door de toenmalige Graf von Zinderfeld is gebouwd als tuinpaviljoen bij zijn Jachtkasteel, omdat hij een mooi uitzicht op de Moezel wenste en daarnaast ongestoord gasten wilde ontvangen. Het jachtkasteel bestaat niet meer, maar het tuinpaviljoen is in 2001 in zijn oude glorie hersteld en onder monumentenzorg gesteld. Het huis is geheel (net als het toenmalige kasteel) gebouwd in “jugendstil’. Als u het huis betreedt waant u zich even in een museum: een prachtig koepelplafond met handgeschilderde taferelen, ronde zuilen langs de cirkelvormige woonkamer en talrijke andere prachtige details. Het huis is modern/klassiek ingericht met onder meer een moderne inbouwkeuken. Het uitzicht op de Moezel, de jachthaven voor het huis en de wijnheuvels is ronduit prachtig.

Faciliteiten

  • 2 personen
  • badkamer met douche
  • volledig ingerichte keuken
  • 45 m2
  • TV/DVD 
  • eigen prive parkeerplaats naast het huis
  • terras met prachtig zicht op de Moezel

Foto-impressie